Ignorowanie użytkowników

Czasem na czacie pojawia się ktoś, z kim po prostu nie masz ochoty rozmawiać — i to zupełnie w porządku! Funkcja ignorowania pozwala Ci błyskawicznie ukryć wiadomości wybranej osoby i zadbać o własny spokój.

Jak zignorować użytkownika?

Możesz to zrobić na trzy proste sposoby:

  • Z czatu ogólnego: Kliknij nick danej osoby bezpośrednio przy jej wiadomości i wybierz Ignoruj.

  • Z listy użytkowników: Kliknij prawym przyciskiem myszy (PPM) na nick tej osoby na liście po prawej stronie i wybierz Ignoruj.

  • Z okna profilu: Otwórz profil użytkownika, kliknij ikonę trzech kropek w prawym górnym rogu i wybierz Ignoruj.

Co się dzieje po zignorowaniu?

  • Wszystkie wiadomości danej osoby natychmiast znikają z czatu ogólnego.

  • Zignorowana osoba nie może do Ciebie napisać — nowe wiadomości prywatne od niej do Ciebie nie dotrą.
  • Przy nicku użytkownika na liście osób pojawi się szara ikonka przekreślonego kółka.

  • Druga osoba nie dostaje żadnego powiadomienia o tym, że została zignorowana.

Jak cofnąć ignorowanie?

Jeśli zmienisz zdanie i zechcesz ponownie widzieć wiadomości danej osoby:

  1. Otwórz menu użytkownika w ten sam sposób (klikając w jego nick na czacie, na liście po prawej stronie lub w profilu).

  2. Wybierz opcję Przestań ignorować.

Wszystkie ukryte wcześniej wiadomości tej osoby od razu wrócą na czat!

Powiązane artykuły